Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars door geheel Nederland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

MAARN

De Hoogt 6 - 3951KB
€1.675.000 k.k.
foto 1 De Hoogt

Description

BUITENPLAATS 'DE HOOGT'

VRAAGPRIJS OPSTALLEN € 1.675.000,- k.k.
ERFPACHTCANON PER JAAR € 30.000,- jaarlijks geïndexeerd conform CPI vastgesteld door CBS. De erfpacht is niet afkoopbaar.

Centraal op de Utrechtse Heuvelrug, omringd door de uitgestrekte natuur van Landgoed Den Treek – Henschoten, is deze pittoreske rijksmonumentale buitenplaats gelegen. 'De Hoogt' maakt deel uit van een buitenplaatsgordel op de Utrechtse Heuvelrug en is gerangschikt onder de Natuurschoonwet, wat fiscale voordelen biedt. Het landhuis is enkele jaren geleden van top tot teen gerenoveerd met behoud van veel authentieke details. Wanneer u door het landhuis wandelt zult u de bijzonder prettige sfeer proeven. Ondanks haar enorme volume betreft het toch een heerlijk familiehuis!

Vanaf de Amersfoortseweg bij Maarn buigt een smalle weg omhoog de bossen in. Over een naam voor de nieuwe buitenplaats, die Joachim Ferdinand de Beaufort in 1908 op de Utrechtse Heuvelrug stichtte, hoefde hij niet lang na te denken – 'De Hoogt' voldeed in alle opzichten. De buitenplaats werd onder architectuur van J. W. Hanrath gebouwd op een 25 meter hoge heuvelrug in het landschap en heeft daaraan zijn naam en het fantastische uitzicht te danken. Het landgoed sluit aan op Landgoed Den Treek, waar zijn ouders, Arnold Johan de Beaufort en Anna Aleida Stoop, het charmante 'Huize den Treek' bewoonden. Anna Aleida Stoop bracht het aangrenzende landgoed Henschoten in in haar huwelijk met De Beaufort, waardoor Den Treek-Henschoten zich nu uitstrekt over een aangesloten oppervlakte van ruim 2.200 hectaren bos, heide, vennen en zandverstuivingen.

Wie momenteel de bosweg volgt naar De Hoogt kan zich goed voorstellen waarom rijke families dit soort 'verscholen' locaties kozen voor de bouw van hun imposante huizen. Je verlaat als het ware de bewoonde wereld en betreedt een wereld van jezelf. De respectabele, eeuwenoude beukenbomen langs de weg en de glooiende bossen geven een gevoel van rust – de hectiek van de buitenwereld glijdt van je af. Het landhuis heeft in de ruim honderd jaar van haar bestaan niets aan schoonheid ingeboet. Het ligt daar nog even imposant, met klokkentoren en kloeke schoorstenen, als toen Joachim Ferdinand de Beaufort er met zijn gezin en vijf kinderen woonde. Vanwege de omvang van zijn gezin liet hij het huis in 1925, wederom onder architectuur van Hanrath, vergroten met twee vleugels aan weerszijde van het hoofdhuis. Het bewoonbaar oppervlak werd hierdoor bijna verdubbeld. De Beaufort bleef op De Hoogt tot zijn overlijden in 1959. Hierna heeft het huis gediend als internaat voor jongens van gegoede huize, een situatie die voortduurde tot De Hoogt in 2000 werd verkocht. Er vond een grootscheepse renovatie plaats, die overigens uiterst behoedzaam werd uitgevoerd, met respect voor het karakter en de authenticiteit van het pand. De buitenplaats herkreeg haar oorspronkelijke grandeur en werd bouwkundig in een goede staat gebracht. Bij de renovatie werden onder meer het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd, alle installaties en technische voorzieningen gemoderniseerd en in de kozijnen driedubbel isolatieglas geplaatst, met behoud van de originele uitstraling. De Hoogt is daardoor een zeldzaamheid – het is een van weinige landhuizen in ons land, die bouwkundig in goede conditie verkeren, met behoud van sfeer en uitstraling en die klaar zijn voor bewoning. Een nieuwe eigenaar hoeft weinig anders te doen dan het interieur cosmetisch aan te passen aan zijn of haar wensen.


KENMERKEN
BOUWJAAR ca. 1908
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd
ISOLATIE Gedeeltelijk dubbele beglazing
WOONOPPERVLAKTE ca. 898 m²
INHOUD ca. 4.074 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 22.738 m²
Erfpacht De canon bedraagt € 30.000,- per jaar.


INDELING
BEGANE GROND
De vestibule, met garderobe en toiletruimte, geeft toegang tot de grote hal, die centraal in het huis ligt. De hal heeft een zwaar balken plafond, houten lambriseringen, een open haard en openslaande deuren naar een overdekt terras. In de linkervleugel van het huis bevinden zich voornamelijk de facilitaire ruimtes: een grote woonkeuken met aansluitende ontbijtkamer met open haard, een voorbereidingskeuken, een bijkeuken/zadelkamer, de wasruimte en in een erker aan de voorzijde een gezellige werkkamer. In de rechtervleugel aan de achterzijde van het huis treft u een riante woonkamer aan met een intiem zitje rond de open haard in een erker met kastenwand. Er zijn openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde en naar de heerlijke veranda aan de zuidkant van de villa, die zicht biedt op de oprijlaan en het witte toegangshek. De veranda is tevens bereikbaar vanuit de aangrenzende salon. Hier wordt de sfeer bepaald door hoge houten lambriseringen, het prachtige houten cassetteplafond, de glas-in-lood-vensters en de zwart marmeren schouw. Vanuit deze salon is een tweede, kleinere, zitkamer bereikbaar, die nu in gebruik is als werkkamer.
De kelder heeft meerdere technische ruimtes, twee voorraadkamers, een wijnkelder en een kamer die als fitness- of wellness-ruimte zou kunnen dienen. De kelders zijn niet alleen binnendoor, maar ook per trap buitenom bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING
Een statig trappenhuis in de entreehal brengt u naar de eerste verdieping. Ook hier een mooie hal met open haard en dubbele openslaande deuren naar een balkon. In de linkervleugel aan de achter- of westzijde van het huis ligt de mastersuite, bestaande uit een slaapkamer met open haard, een zeer ruime en luxueuze badkamer met design sanitair, een vrijstaand bad met uitzicht over het landgoed en een prachtige dubbele douchecabine met stortdouche, gewone douche en wanden van groen- en Carrara marmer. Naast de badkamer ligt een garderobekamer. In de linkervleugel bevindt zich tevens een autonoom appartement met study of zitkamer met open haard en balkon, een slaapkamer met badkamer en toilet, een pantry en een tweede toilet. In de rechtervleugel treft u nog twee grote slaapkamers aan, een badkamer, toilet, een wasruimte en een prachtige, sfeervolle kamer die nu in gebruik is als atelier. Alle kamers hebben toegang tot de balkons.

TWEEDE VERDIEPING
Op de tweede verdieping zijn nog tien slaapkamers, twee badkamers, waarvan een met drie douches, een toilet en twee ruime bergingen aanwezig.

OVERIG

TUIN
De tuin van 'De Hoogt' werd in 1908 in geometrische stijl ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg.

BIJGEBOUWEN
Er zijn diverse bijgebouwen aanwezig, waaronder een vrijstaande dienstwoning met diverse mogelijkheden. De dienstwoning dateert uit ca. 1917 en is eveneens door Hanrath ontworpen. De begane grond is ingedeeld met een woonkamer en een open keuken. De badkamer is uitgerust met een toilet, een wastafel en een douchehoek. In een separate bergruimte is de meterkast aanwezig. Op de verdieping bevindt zich momenteel een open ruimte die diverse mogelijkheden biedt. De kelder is op stahoogte en bestaat uit drie ruimten.

Tevens bevinden zich een houten schuur met stenen onderbouw en twee gedeeltelijk gesloten houten kapschuren op het perceel. Er zijn bovendien een tennisbaan en een rijbaan aanwezig. Door de directe uitrijdmogelijkheden leent dit object zich goed voor de paardenliefhebber.


BIJZONDERHEDEN
- De grond wordt door Landgoed Den Treek-Henschoten N.V. in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar, op basis van de marktconforme erfpachtvoorwaarden 'Algemene erfpachtvoorwaarden Schoutenhuis B.V.' en is niet afkoopbaar.
- Door de rankschikking onder de Natuurschoonwet zijn er fiscale voordelen verbonden aan het landgoed, zoals bijvoorbeeld vrijstelling voor de overdrachtsbelasting, vrijstelling voor de onroerende zaakbelasting voor de ongebouwde delen van het landgoed.
- Verkoper zal zorg dragen voor het herstellen van het achterstallig onderhoud aan de balkons en het schilderwerk.
- Er is geen verkoopvragenlijst beschikbaar van deze woning.
- Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hiermee rekening gehouden.
- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen, waarin is aangegeven dat gezien het bouwjaar van de woning de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.

VRAAGPRIJS OPSTALLEN € 1.675.000,- k.k.
ERFPACHTCANON PER JAAR € 30.000,- jaarlijks geïndexeerd conform CPI vastgesteld door CBS. De erfpacht is niet afkoopbaar.

features

Transfer of ownership
price
€ 1.675.000 k.k
Status
aktief
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Landgoed
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1908
Specific
N/A
Roof Type
zadeldak
Surface Areas And Volume
Living area
898 m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
4074 m3
Plot size
22738 m2
Contactpersoon

Edwin Kotkamp profile image

Edwin Kotkamp
Real estate agent

+31 6 25 06 78 28
bilthoven@burgersdijk.com

Burgersdijk Makelaars Den Dolder

Paduaweg 1 A
3734 GG Den Dolder


030 - 229 13 79


dendolder@burgersdijk.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us