Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars door geheel Nederland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

HENGELO (GLD)

Regelinklaan 3 - 7255DA
€ 1.500.000 k.k.
foto 1 Regelinklaan

Description

Landgoed Het Regelink - Romantische buitenplaats (5 hectare) in een vriendelijk landschap.

Tussen Doetinchem en Zutphen, in het innemend glooiende landschap van de Achterhoek, ligt het al even innemende landgoed Het Regelink. Het hoofdhuis is een fraai neoclassicistisch landhuis uit 1832, met een prachtig versierde voorgevel. Vanuit het weiland aan de voorzijde is het zicht op het huis adembenemend. De monumentale groep rode beuken achter het huis vormen samen de mooist denkbare achtergrond én een schitterend contrast met de formele vormen van het huis. 

Die fraaie voorgevel laat zich overigens niet meteen zien. De huidige oprijlaan toont het landhuis eerst van de zijkant. Wie over die oprijlaan het huis nadert, ziet eerst de grote serre langs de zijgevel. Als de bomen de rest van het huis vrijgeven, springt meteen de opmerkelijke toren in het oog die in de jaren twintig van de vorige eeuw tegen de achtergevel is gebouwd. Op enige afstand van het hoofdhuis staat het voormalige koetshuis, uit dezelfde bouwperiode als de toren. Het koetshuis is nu in gebruik is kantoor en praktijkruimte en bevat daarnaast zelfstandige appartementen. 

Uniek aan Het Regelink is de landschappelijke inrichting. Met omzoomde weilanden, fraaie boomgroepen, bospercelen, zichtlijnen en lichte glooiingen voegt het landgoed zich als vanzelf in het vriendelijke landschap van de Achterhoek. Er zijn uitstekende faciliteiten voor het houden van paarden en een grote, schilderachtige moestuin maken het landgoedgevoel meer dan compleet. 

De huidige eigenaren kochten Het Regelink in 2004. Het landgoed fungeerde toen als hotel-pension en verkeerde in vérgaande staat van verrommeling. De nieuwe eigenaren besloten het huis en de tuin te renoveren en daarbij de eerste periode, die van het romantische landgoed van het echtpaar Van Heeckeren, als belangrijkste uitgangspunt te nemen. 

Licht en charme - Wat licht en ruimte met je doen is niet te beschrijven. Een rustige, lichte, hoge kamer geeft je ruimte om te ademen, te kijken, te denken, je uit te strekken naar de wereld. 

Bij de renovatie van het interieur hebben de huidige eigenaren van Het Regelink goed gekeken naar het huis en zijn opeenvolgende bewoners. Met oog voor detail hebben zij de oorspronkelijke charme van het huis weer zichtbaar gemaakt. Licht is daarbij het sleutelwoord. Hoewel er enkele grote monumentale beuken vlakbij het huis staan, is het dankzij de hoge ramen overal in huis opvallend licht. De ruimtelijkheid van de hoge kamers werkt weldadig en het uitzicht over de weilanden, vooral vanaf de etage, is fenomenaal. Overal in het huis zijn binnenluiken en vensterbanken aanwezig, vaak origineel en soms gekopieerd van een origineel voorbeeld. De meeste kamers beschikken over een fraaie schouw en een mooie plankenvloer. 

Het voormalige koetshuis voegt aan de ruimte van het hoofdhuis nog veel praktische bruikbare ruimte toe. Het robuuste gebouw bestaat momenteel uit drie volledig uitgeruste appartementen op de etage en een grote keuken, diverse kamers en een grote kantoorruimte op de begane grond. Andere indelingen en functies zijn mogelijk. De ligging aan de schitterende moestuin van Het Regelink geeft het koetshuis een unieke allure.


BOUWJAAR: Het landhuis is gebouwd in 1832, het koetshuis is gebouwd in 1926.
BOUWWIJZE: Traditionele bouw. Opgetrokken in steens en spouwmuren en voorzien van een pannen gedekt dak.
ISOLATIE: Het landhuis is gedeeltelijk geïsoleerd.
WOONOPPERVLAKTE: ca. 702 m² (landhuis) en 351 m² (koetshuis)
INHOUD: ca. 2.854 m³ (landhuis) en 1.183 m³ (koetshuis)
OVERIGE INPANDIGE RUIMTE: ca. 57 m²
GEBOUWGEBONDEN BUITENRUIMTE: ca. 25 m²
EXTERNE BERGRUIMTE: ca. 243 m²
PERCEELOPPERVLAKTE: ca. 50.000 m² (NSW-landgoed)
BESTEMMING: Wonen en kantoor, bos, agrarisch gebied met hoge natuur- en landschapswaarden.


Indeling woonhuis
entree aan de achterzijde, tochtportaal, gang met garderobe en toilet. Grote centrale hal met marmeren vloer en dubbele formele voordeur aan de voorzijde. Grote eetkamer (33 m²), aangrenzende woonkamer (42 m²). Vanuit beide kamers via een schuifdeur toegang tot de grote, panoramische serre op het zuiden (50 m²). Werkkamer (35 m²) met ingetimmerde boekenkast over de volledige hoogte en doorgang naar aparte werkhoek. Keuken met terrazzo vloer, grote schouw, Aga-fornuis en alle apparatuur. Bijkeuken met extra aanrecht en hoge voorraadkasten.

Etage
grote en lichte hoofdslaapkamer (35 m²), ruime kledingkast met kamerhoge vaste kasten, badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en wastafel. Tweede, middelgrote slaapkamer (22 m²) met vaste kastenwand. Derde grote slaap- of werkkamer (33 m²) met hoge vaste boekenkasten en toegang tot balkon (zuid). Gastenkamer (28 m²) met toegang tot balkon. Badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, toilet en wastafel.
Zolderetage: vier zeer ruime slaapkamers (45, 38, 38 en 36 m²), elk met een dakkapel, een slaapvide en diverse vaste kasten. Kastenkamer. Badkamer met douche en wastafel. Separaat toilet.


Indeling koetshuis
entree aan de achterzijde. Hal met toilet en trapopgang. Grote keuken met Aga-fornuis en apparatuur. Ruime eetkamer (21 m²), werk- of behandelkamer (32 m²) en doorgang naar grote kantoorkamer (54 m²) met dubbele openslaande deuren. Ruime werkkamer (30 m², momenteel in gebruik als repetitieruimte met spiegelwand).

Etage: drie afsluitbare appartementen (45, 46 en 56 m²), elk met badkamer en keuken. Koetshuis en appartementen hebben een energielabel C.


Tuin
Grote gazontuin aan de voorzijde. Weiland. Achtertuin met uitgestrekt gazon en monumentale boomgroepen. Diverse terrassen. Grote moestuin met tuinmuur, boomgaard, buitenbak, longeerbak, diverse schuren en paardenstal annex garage. Oprijlaan met bos aan weerszijden. Ruime parkeerplaats voor 15-20 auto's, voorzien van twee laadpalen voor elektrische voertuigen.


Bijzonderheden
- Het landgoed is gerangschikt in de zin van de Natuurschoonwet 1928 hetgeen u diverse fiscale voordelen oplevert.
- Het landhuis is Rijksmonument, hiervoor gelden onder omstandigheden eveneens fiscale voordelen, alsmede het verkrijgen van een monumentenhypotheek onder extreem gunstige omstandigheden.
- Mogelijkheden voor de paardenliefhebber, waaronder stallen, rijbak en longeercirkel.
- Ruim bijgebouw dat geschikt is voor het stallen van oldtimers.
- Het voormalige koetshuis kan worden gebruikt als kantoor- of praktijkruimte, daarnaast biedt het bestemmingsplan ruimte om logies toe te passen.
- Ruime parkeergelegenheid inclusief 2 laadpalen .


Ligging
In het landelijk gebied tussen Doetinchem en Zutphen. Afstand tot de rijksweg A18 bedraagt 15 km; afstand tot de A348 is 21 km. Hengelo is een rustig dorp met basisvoorzieningen.


Staat van onderhoud
Uitstekend (landhuis en koetshuis). Overige bijgebouwen redelijk tot goed. Rapport onafhankelijke bouwkundige keuring beschikbaar.

Gunning voorbehouden.

features

Transfer of ownership
price
€ 1.500.000 k.k
Status
aktief
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1832
Specific
N/A
Roof Type
schilddak
Surface Areas And Volume
Living area
702 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
2854 m3
Plot size
50000 m2
Contactpersoon

Marc van Olderen profile image

Marc van Olderen
Real estate agent

+31 6 55 36 07 44
dendolder@burgersdijk.com

Burgersdijk Makelaars Bilthoven

Emmaplein 6
3722 AD Bilthoven


030 - 228 76 11


bilthoven@burgersdijk.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us