Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars door geheel Nederland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

DE BILT

Dorpsstraat vo Steenstraat 25 - 3732 HG
€1.395.000 k.k.
foto 1 Dorpsstraat vo Steenstraat
foto 2 Dorpsstraat vo Steenstraat 25
foto 3 Dorpsstraat vo Steenstraat 25
foto 4 Dorpsstraat vo Steenstraat 25

View all 50 images

Description

Zeer bijzonder woonobject, gebouwd in 1884 en in 2010/2011 met oog voor detail en met respect voor het bouwjaar op een haast onnavolgbare wijze gerestaureerd. Dit gebouw heeft een architectuur- en cultuurhistorisch belang vanwege de fraaie en verzorgde neo-renaissancestijl (betreft het voorhuis tot een diepte van 7,5m). In het verleden was dit unieke pand in gebruik als gemeentehuis, postkantoor en als politiebureau. Waarvan van de laatste functie nog de bijzondere sporen intact en aanwezig zijn in de vorm van het originele cellenblok. Tegenwoordig is het geheel in gebruik als woning met een bed-and-breakfast en kent daarnaast vele mogelijkheden.

Het pand heeft een inhoud van maar liefst 3.543m² en heeft een brutovloeroppervlakte van 953m²! Doordat het pand een bouwdiepte kent van bijna 30 meter en aan de voorzijde een tweetal entrees heeft, met daarnaast aan beide zijzijde eveneens een entree, is het voor meerdere doeleinden geschikt bijvoorbeeld kantoor/praktijk aan huis, dubbele bewoning.
Uniek en bijzonder zijn de vele sfeervolle doch ruime leefruimten met plafondhoogtes van wel 4 meter hoog!

Achter de woning ligt er een heerlijke en op het zonnige zuiden gelegen tuin van 150m² met achterom via de naastgelegen toegangspoort. De tuin grenst aan een ruim 22 meter diep tweede perceel welke om niet in gebruik is en weer grenst aan een weiland.

In de naastgelegen parkeerkelder bestaat de mogelijkheid om twee autoparkeerplaatsen aan te kopen, tegen een koopsom van € 50.000,00 kosten koper, excl. servicekosten, indien gewenst.

Dit object ligt aan de oudste straatjes van De Bilt en op fietsafstand van de Uithof en de stad Utrecht! Voor de indeling en mogelijkheden verwijzen wij u graag naar de plattegronden en doorsneden van het object.

Kortom. een zeldzaam en zeer bijzonder monumentaal woonobject met een fraaie plattegrond verdeeld over drie bouwlagen.

features

Transfer of ownership
price
€ 1.395.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
geschakelde woning
Construction period
1884
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
811 m2
Exterior space attached to the building
15 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
3543 m3
Plot size
628 m2
Contactpersoon

Edwin Kotkamp profile image

Edwin Kotkamp
Real estate agent

+31 6 25 06 78 28
bilthoven@burgersdijk.com

Burgersdijk Makelaars Den Dolder

Paduaweg 1 A
3734 GG Den Dolder


030 - 229 13 79


dendolder@burgersdijk.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us